Hojaldre/Puff pie

Hola/Hello foodlovers!

Como prometí, hoy os traigo la receta de un hojaldre rico y fácil no, ¡facilísimo! Esta es una de las opciones, pero podéis rellenarlo de lo que queráis. Queda también buenísimo con salmón ahumado y queso de untar, por ejemplo.

As promised, here is the recipe for a delicious and super easy puff pie. This is just one option, but you can put inside whatever you want! It´s also really good with smoked salmon and cream cheese, for example.

INGREDIENTES/INGREDIENTS:

  • 2 láminas de hojaldre/puff sheets
  • 1 tomate/tomato
  • 6-7 lonchas de queso o queso rallado/cheese slices or grated cheese (se recomienda queso para fundir o mozzarella/easy melting cheese or mozzarella recommended)
  • 6-7 lonchas de jamón cocido/cooked ham slices
  • 4-5 champiñones/mushrooms
  • 1 calabacín (opcional)/courgette (optional)
  • orégano/oregano
  • sal/salt
  • aceite de oliva/olive oil
  • 1 huevo/egg
  • 1 diente de ajo/garlic clove
  • perejil/parsley

1) Coger un molde rectangular y cubrir con papel de horno. Extender una de las láminas de hojaldre sobre el molde./Get a rectangular mould and cover it with baking paper. Spread one of the puff sheets along the mould.

2) Extender una base de tomate frito sobre la lámina (natural o de bote). Colocar las lonchas de jamón y encima las de queso, uniformemente./Spread some passata tomato on the puff sheet (natural or canned). Place the ham slices uniformly over the tomato base, and the cheese slices on top.

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3) Sofreír con un chorrito de aceite de oliva el ajo, y añadir los champiñones picados con un poco de perejil. De añadir calabacín, añadirlo con los champiñones./ Stir-fry the garlic clove with a squirt of olive oil, and add the mushrooms and a bit of parsley. If you are adding courgette, do it when you add the mushrooms as well.

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4) Cuando esté listo, extenderlo por encima del relleno./When it’s ready, spread the mix over the filling.

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5) Preparar una bechamel y verterla por encima del relleno./Prepare a bechamel sauce and pour it over the filling.

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6) Cubrir el relleno con la otra lámina y unir las esquinas. Enrollar los bordes y cortar la masa sobrante./Cover everything with the other puff sheet and join the edges together. Roll them up and remove the dough excess.

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7) Batir un huevo y cubrir el hojaldre de huevo con un pincel de cocina./Beat an egg and cover the puff pie with it, using a kitchen brush.

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8) Hornear durante 30 min o más a 180º, hasta que esté doradito y ligeramente crujiente por encima./Bake it in the oven for 30 min or more at 180º, until it’s golden brown and slightly crispy on top.

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Espero que os guste!

Enjoy!

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